Krav Maga

KravMagaProTactics | Krav Maga

ProTactics leert mensen om te gaan met verschillende vormen van agressie. Elke situatie is anders en kan ook door verschil in mensen anders ervaren worden. Die persoonlijke ervaringen kunnen een startpunt of onderwerp van de training zijn.

In de trainingen en workshops leert ProTactics op een eenvoudige manier om het type agressie te analyseren en er op een effectieve manier op te reageren. De fysieke basis van de training is verankerd in het Krav Maga, een zeer effectief zelfverdedigingssysteem afkomstig uit Israël. Dit systeem vertegenwoordigt verschillende beroepsraakvlakken en missies. Afhankelijk van het persoonlijke raakvlak en de missie wordt de training op maat gemaakt voor elke klant , beginnend met basiskennis over agressie , de-escalerende gesprekstechnieken en algemene zelfverdediging.

Het draait om één ding: Veilig thuis komen

Nadelige situaties

Om zo goed mogelijk de praktijk te simuleren,vinden de trainingen op allerlei locaties plaats. Het kan gewoon op de mat in de sportschool zijn. Maar het kan ook in de auto op de parkeerplaats zijn of op een strand. Het geeft gelijk gewenning aan verschillende situaties. Kleding wordt vaak aangepast aan de omgeving en gelegenheid. Dus ook daarin kan de ervaring verbreedt worden omdat de ene broek bijvoorbeeld wat minder bewegingsvrijheid geeft dan de andere. Dat kan nadelig zijn in de praktijk, tenzij er zo getraind is!

Alert op elk moment

Alertheid kan aangeleerd worden. Sommige omgevingen prikkelen niet om alert te zijn, bijvoorbeeld een dorp waar het relatief veilig is. Dan helpen kleine tools al om die alertheid te ontwikkelen. Al na één les is er meer inzicht in de persoonlijke grenzen en wanneer die overschreden worden en wat daar tegen te doen. Hier wordt ook de mentale weerbaarheid in aangesproken. Personal training kan overdag gedurende de hele week op afspraak. Groepslessen vinden ‘s-avonds plaats.

Vroeg of laat… wat dan?

Geweld neemt toe in verschillende vormen in de samenleving. Het wordt agressiever van vorm. Het wordt steeds onvoorspelbaarder. Er zijn steeds vaker wapens bij betrokken. Ook een relatief veilig dorp wordt soms opgeschrikt door een brute roofoverval. Dit is niet iets om persé bang van te worden . Krav Maga ontwikkelt namelijk mee. Het vind steeds weer antwoorden op de geweldsituaties van deze dag. Dat houdt het systeem levend en gezond. Zo ook de mensen die het beoefenen!

Vechten voor je leven?

Als je moet vechten, dan vecht je meestal voor je leven, of voor dat van een ander. Zo niet dan moet je misschien niet vechten maar wegrennen. Het is soms heel gemakkelijk om met alle goede bedoelingen, bij een conflict betrokken te raken wat eigenlijk ‘nergens’ over gaat. Dat betekent, er is geen levensbedreigende situatie voor mij of voor anderen. Als dit vervolgens uitloopt in een geweldsituatie dan had het doel van veilig thuis komen iets gemakkelijker behaald kunnen worden. Maar misschien is er wel een levensbedreigende situatie maar bevries je en kun je niets bedenken, laat staan doen. In de training die ProTactics biedt worden de technieken ook in scenario’s verwerkt. In deze stresstrainingen worden zowel fysieke Krav Maga technieken als mentale technieken verwerkt om zo het goede te blijven nastreven.

Dit filmpje laat alle concrete technieken van het Krav Maga zien die in het gehele curriculum te vinden zijn in een setting zoals we die in de realiteit zouden kunnen aantreffen.

protactics
 • Black Belt instucteur

  Krav Maga Alliance

 • Mentaal en Fysiek

  voor een optimaal resultaat

 • Training op maat

  Om persoonlijke kracht te ontdekken

 • Individueel of beroepsmatig

  Verbeterde veiligheid 24/7

Neem contact op of schrijf je in voor de Krav Maga groepslessen