Over Bertram

krav Maga | trainingProTactics | Krav Maga

Black Belt in Krav Maga

black Belt certificaat | krav Maga

Uw instructeur

Bertram is al op vrij jonge leeftijd begonnen met vechtsporten. Reeds op zijn 9de is hij begonnen met het volgen van Judolessen. Het grondwerk sprak hem meer aan dan de worpen , en alle technieken die staand uitgevoerd moesten worden. Na drie jaar Judo besloot hij om met Wu-shu / Kung –Fu verder te gaan, een Chinese vechtsport die gegeven werd vanuit de eerder genoemde Judo vereniging. De leraar haalde tijdens de Wu-shu lessen regelmatig technieken uit het Jiu jitsu. Dit maakte de trainingen interessanter en veelzijdiger . Ook het contact tijdens het sparren was een toegevoegde waarde. Door terugloop van het ledental moest het Whu-Shu gedeelte van de club sluiten .

Na die tijd heeft Bertram nog een korte tijd Shaolin Kempo gedaan , een vechtsport die te vergelijken is met Kung- Fu. Daarna volgde nog een periode dat hij Shootfighting heeft geprobeerd, een Japanse versie van Mixed Martial Arts. Uiteindelijk is Bertram in aanraking gekomen met het Thaiboksen wat hij nu nog met regelmaat erbij doet. Deze sport is full contact en vraagt ook veel meer van het fysieke uithoudingsvermogen. Dat was een goede bijkomstigheid voor hem! Zijn motto was namelijk : Niet gezweet is niet gesport . Deze sport is hij wederom fanatiek gaan beoefenen. Daarbij heeft hij ook dankbaar gebruik gemaakt van zijn ontwikkelde traptechnieken die bij de eerder beoefende vechtsporten uitgebreid aan bod kwamen. Ook werd het Incasserings vermogen hier aanzienlijk vergroot, hier werden namelijk regelmatig echte klappen uitgedeeld.

Krav Maga

Al deze ervaringen hebben er aan bij gedragen om uiteindelijk voor Krav Maga te kiezen, wat betekent : contact gevecht. Bij alle genoemde vechtsporten heeft Bertram iets ontdekt maar dan uiteindelijk toch niet gevonden. Ondanks zijn ervaring bleken de beoefende vechtsporten vaak geen oplossingen te bieden in echte geweldssituaties die op straat kunnen ontstaan . Na de eerste paar Krav Maga trainingen was hij dan ook verkocht. De manier van trainen, die altijd op de praktijk was gebasseerd was datgene wat hij al die tijd zocht . Hij was altijd bij elke training aanwezig en toen hem gevraagd werd om zelf les te gaan geven hoefde hij niet lang na te denken. Iets waar je zelf in gelooft, daar kun je les in geven, omdat je er zelf achter kunt staan. Na een uitgebreide instructeurs training is Bertram in 2010 begonnen met lesgeven voor Impact Sports Academy, waar hij nu nog steeds intensief mee samenwerkt.

Bertram geloofd in een afgemeten training op maat. Elke student heeft ergens een kracht, de kunst is om die samen met de instructeur te vinden en door te ontwikkelen. Verder vind hij het belangrijk dat de student ook daadwerkelijk de effectiviteit van zijn of haar zelfverdedingstechnieken ervaart tijdens de training, zodat de student ook een realistisch gevoel van veiligheid kan ontwikkelen. Door dicht bij de basis principes van Krav Maga te blijven leert Bertram de student om zelf in te schatten, zelf te analyseren, en de techniek op een zelf gekozen moment toe te passen indien nodig. Dit wordt bereikt door de student op een veilige manier in een scenario vorm te trainen, waarbij de student met stress, meerdere aanvallers, en fysieke vermoeidheid te maken krijgt. Zelf volgt hij regelmatig trainingen van gelijke strekking. Ook wordt regelmatig gekeken naar actuele situaties om daar in de lessen aandacht aan te kunnen geven.

protactics
 • Black Belt instucteur

  Krav Maga Alliance

 • Mentaal en Fysiek

  voor een optimaal resultaat

 • Training op maat

  Om persoonlijke kracht te ontdekken

 • Individueel of beroepsmatig

  Verbeterde veiligheid 24/7

Neem contact op of schrijf je in voor de Krav Maga groepslessen